Sau i solnedgang

Vi har vel alle sett den klassiske "elg i solnedgang". Veldig mye brukt på blant annet souvenirer fra Norge. Vi har ikke noe elg hos oss, så da kjører jeg min egen variant "sau i solnedgang". Jeg synes bildet ble ganske bra, litt morsomt.
Hva synes du?

 

Høstbilder

Høsten er her med så mange nydelige farger. Mange fine motiver å fotografere også, håper på å komme meg ut på litt fotosafari snart. Disse bildene er tatt ikke så langt fra der jeg bor på en rask gåtur i nærområdet. Nydelig nordlys

Her om kvelden var det et nydelig nordlys. Dessverre var jeg på et godt opplyst sted, og jeg mangler stativ. Prøvde meg på noen nordlysbilder, men ble nå så som så. Er fortsatt ikke helt kjent med kamera og hvordan en tar gode nordlysbilder, men øvelse gjør mester, og bedre bilder skal det blir utover året. Vakker er det uansett, Aurora Borealis. Hvor er kommunen min?

Nå er jeg akkurat kommet hjem etter å ha vært på Arbeidslivsdagen 2013 på Universitet i Tromsø. Arbeidslivsdagen samler rundt 80-90 virksomheter, og 1400 - 1600 studenter besøker arrangementet, i følge uit.no. Jeg har fått snakket med en del bedrifter og ikke minst fått mye gratis ting, veldig populært virkemiddel for å lokke til seg studentenes oppmerksomhet. Jeg fikk med meg en fin "fangst" i form av sukkertøy, penner, buffer, reflekser og brosjyrer. 

Jeg ble veldig glad da jeg fant noe mer kjent i vrimlet av bedrifter og kommunen som skulle presentere seg best mulig, Halti Næringshage stod det.  "Yes, Nord-Tromskommunene!" tenkte jeg, og fikk en veldig hyggelig prat med verdens gladeste dame fra Storfjord. Hun var oppriktig interessert i hva vi drev med og ikke minst våre utsikter for å komme hjem til kommunene våre i nord. Det var representanter fra alle Nord-Tromskommunene der, nesten. Da jeg spurte etter representanter fra min egen kommune, Kvænangen, fikk jeg et veldig skuffende svar, ingen fra Kvænangen var med denne gangen. 

Jeg har tidligere år vært med på Halti Næringshages studentpizza dagen før Arbeidslivsdagen, noe som har vært en veldig positiv opplevelse. Det er et flott tiltak og en bra møteplass. Der har jeg tidligere også møtt representanter fra hjemkommunen min, ikke mindre enn to stykker har vært med begge gangene jeg selv har vært med. Det har vært både nyttig med tanke på fremtiden, spørsmål og ellers nettverksbygging. Det jeg lurer på nå er hvorfor det ikke var noen representanter fra Kvænangen med i år? Hverken på pizzakveld eller på stand på uit. Begge to viktige arenaer for kommunen for å rekrutere i sine egne rekker. Det er så utrolig viktig å være med på slikt, snakke med oss studenter, vise oss vår egen kommunes ansikt, fortelle oss om våre muligheter om vi flytter hjem igjen etter endt utdannelse. Jeg kan nesten ikke understreke hvor viktig jeg synes det er. En eneste "liten" representant hadde vært nok, en som kunne svart på de spørsmålene jeg har i forhold til jobb og fremtid i kommunen. Synsing og ville gjettninger fra andre kommer jeg ikke langt med. Riktignok kunne jeg dessverre ikke være med på pizzakveld i år, derfor er også stand på uit dagen etterpå viktig i mine øyne. Flere muligheter for å møte studentene. 

Det er også noe oppsiktsvekkende at jeg kun har fått informasjon på forhånd fra Halti Næringshage i Nordreisa via facebook og en personlig henvendelse fra en representant fra Skjervøy kommune. Dette setter jeg veldig pris på, men hadde også satt pris på å fått informasjon på forhånd fra hjemkommunen min, uavhengig om de selv kom til å være der fysisk eller ikke. Jeg håper det var noe veldig viktig som gjorde at Kvænangen kommune ikke hadde muligheter til å sende en eneste representant til en så viktig samling som kun er en gang i året. Hvis ikke kan jeg ikke si annet enn at jeg er veldig, veldig skuffet. 

 

"Dagens fangst!"


Les mer i arkivet » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013

, Tromsø

Student fra den eksotiske øya Spildra, holder på med en integrert master i lærerutdanning 1.-7. trinn i Nordens Paris. Dette er min hverdagsblogg, treningsdagbok og kreative hjørne.

Legg meg til som venn

Student fra den eksotiske øya Spildra, holder på med en integrert master i lærerutdanning 1.-7. trinn i Nordens Paris. Dette er min hverdagsblogg, treningsdagbok og kreative hjørne.

KATEGORIER

ARKIV

LINKER


siljelisabeth.blogg.no

Promote Your Page Too

Norske blogger

Follow on Bloglovin
ch1ll.no - Den nye blogglisten
bilde
hits