Taste the moon

 Hei!

For en stund siden hadde vi en nydelig fullmåne på himmelen, det var et fantastisk syn. Som de hobbyfotografene jeg og broren min er tok vi selvfølgelig med oss kameraene og dro på fotosafari. Det beste var at vi ikke trengte å gå lenger enn 10 minutter fra huset vårt for å ta flotte bilder. Hva synes du?

Photoshoot i midnattssol

Heisann :)

Nå er det noen dager siden sist jeg var innom med en oppdatering, har vært ganske travelt i det siste. Heldigvis har jeg fått tid til å ta masse fine bilder. Skal deler endel bilder fremover, så starter nå med bilder tatt i midnattssolen for en uke siden. Vi hadde nydelig vær og skyfri himmel, flott gåtur fikk vi også. Har brukt broren min som "modell". Hva synes du om bildene?Kan vi stole på avisen?

Kan vi stole på det media skriver? Det avisene skriver? Både lokale og nasjonale aviser, som vi ser på som seriøse aktører? 

Personlig har jeg tatt mye for "god fisk" som det så pent heter. Mange saker høres helt merkelig ut, og jeg har kost meg med rare og oppsiktsvekkende saker i mange år på diverse nettaviser. Nå er jeg blitt mer kritisk.

For en måneds tid siden skrev både en lokal og en nasjonal avis om hjemplassen min, eller delvis viste det seg. Når jeg ser på hvor mye faktafeil og tull som var skrevet, begynner jeg virkelig å lure på hvor mye som stemmer i artikler om andre plasser og ting. Når det står om hjemplassen min er det lett å sjekke om fakta stemmer eller ikke, men står det om en plass jeg aldri har hørt om før er det selvfølgelig vanskeligere. Hvem sjekker egentlig opp fakta man leser i avisen? Vi leser avisene i god tro på at fakta allerede er sjekket opp og stemmer. Det kan være veldig skummelt spør du meg. 


 Kildekritikk, noen som har hørt om det?

Ikke Nordlys eller Dagbladet hverfall. Nordlys skrev først om "saken", Dagbladet har fått saken fra Nordlys. Ingen ledd har sjekket opp fakta. Nordlys har i ettertid "korrigert" noe etter endel kritikk, mens Dagbladet ikke tar kritikken innover seg. Jeg har selv vært en av de som har kommentert i kommentarfeltet for å påpeke vesentlige feil i saken. Dagbladet har nå stengt kommentarfeltet.

 

Noen fakta som ikke stemmer med første øyekast:

For det første er det tredobbelt så mange innbyggere som Dagbladet påstår. Nordlys har forsåvidt ikke skrevet noe om innbyggertallet, så de "redder" seg litt der.

For det andre er ikke mange av bildene faktisk fra Spildra. Noen bilder selvfølelig, blant annet hovedbildet i saken.

For det tredje, ikke alt er bilvrak, noe er også jordbruksutstyr og utstyr til annen næring som fortsatt er i bruk.

 

 
(En av "bilvrakene" i full bruk for et par dager siden)

Det noen tror er søppel er kanskje i virkeligheten ikke det. Selvfølgelig er det ikke til å stikke under en stol at det finnes bilvrak hos oss også, men det finnes det mer eller mindre over alt. Det må også skilles mellom ting som er i bruk og "skrap", men er ikke alle som klarer å se dette skillet dessverre. "Morsomt" at journalister gang på gang skriver om bilvrakene, og saken bare blir større og større for hver gang (selv om det ikke er flere bilvrak siden sist), så stor at resten av Kvænangen og mer til tydeligvis er en del av Spildra. 

Poenget mitt er at mange nå sitter igjen med et helt feil inntrykk av saken og hjemplassen min. Det så man tydelig i kommentarfeltet til blant annet Dagbladet. Og det blir så feil at man skal "dømme" andre etter faktafeil i en av landets største aviser. Det er trist at det skjer med hjemplassen min, og for min del mer trist jeg mest sannsynlig har "dømt" andre folk/ plasser etter ting jeg har lest i avisen. Jeg er i alle fall blitt mer kritisk og tar avissaker mer med en klype salt fra nå av.

 

Les mer i arkivet » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013

, Tromsø

Student fra den eksotiske øya Spildra, holder på med en integrert master i lærerutdanning 1.-7. trinn i Nordens Paris. Dette er min hverdagsblogg, treningsdagbok og kreative hjørne.

Legg meg til som venn

Student fra den eksotiske øya Spildra, holder på med en integrert master i lærerutdanning 1.-7. trinn i Nordens Paris. Dette er min hverdagsblogg, treningsdagbok og kreative hjørne.

KATEGORIER

ARKIV

LINKER


siljelisabeth.blogg.no

Promote Your Page Too

Norske blogger

Follow on Bloglovin
ch1ll.no - Den nye blogglisten
bilde
hits